Fulco's Vocaal Festival
harfeHet Fulco’s Vocaal Festival is en wordt een jaarlijks terugkerend gebeuren na een vliegende start in april 2012. Mede geïnspireerd door het gelijktijdig gehouden KNZV zangconcours was de uitdaging om het Fulco’s Regionaal Mannenkoor niet eenmalig op de kaart te zetten met het concours maar het een jaarlijks terugkerend merkteken te maken voor stad en regio door een “koren Festival”.
Hiermee wordt een platform geboden aan koren om hun plezier en kwaliteit in zang uit te dragen aan de vele duizenden luisteraars en zo een basis te leggen voor het enthousiasmeren van de koorzang in al zijn geledingen.
Verspreid over IJsselstein met zijn historische binnenstad worden voor de koren diverse podia geboden waarop zij kunnen acteren en uitvoeren. Zowel de oude Basilieken, het oude Gemeentehuis, het Fulco Theater de Bibliotheek en de Overtoom zijn locaties die allen hun eigen sfeer en stijl hebben om een concert te geven.  Krijg hier een indruk via YouTube1de zeer positieve reacties uit alle geledingen van de samenleving van IJsselstein en ook de daaruit voortvloeiende spontane ondersteuning van de Gemeente IJsselstein en bedrijfsleven voor sponsoring van dit evenement, maken het mogelijk om hier een jaarlijks festijn van te maken wat het regionale karakter van het koor en de Gemeente IJsselstein versterkt en benadrukt.
Belangstellenden, koren en sponsors kunnen zich verder informeren op de website van het festival Fulcosvocaalfestival . Hier kunt u alle verdere informatie vinden over het festival.