Feestelijke afsluiting van het seizoen

In de afgelopen jaren is het een traditie geworden om een seizoen op de laatste donderdag voor de vakantie aanbreekt met een barbecue af te sluiten.

foto 01Evenals vorig jaar waren we te gast bij De Rosenboom in Benschop en ook dit jaar zat alles mee om er een gezellige afsluiting van te maken. Onder een vrolijke zon en in de prachtige tuin verzamelden we ons en genoten we met volle teugen van een drankje.
Uiteraard wordt op een dergelijke avond even een kort woordje door onze voorzitter Will Kolenbrander gesproken. Nadat hij de aanwezigen had bedankt voor hun inzet in het afgelopen seizoen richtte hij zich allereerst tot George van Doorn. George heeft tot onze spijt aangegeven te bedanken als lid van het koor. Hij heeft 16 jaar de gelederen van de tweede tenoren versterkt. Daarnaast is George lange tijd de coördinator van de podiumploeg geweest, die regelmatig als een geoliede machine in rap tempo ons podium weet op te bouwen en weer af te breken.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in maart hadden we al afscheid genomen van een van de oprichters van het koor. Willem Theloosen was ruim 25 jaar lid en heeft in diverse besturen en commissies gezeten. Dit heeft het bestuur aangegrepen om Willem te benoemen tot erelid van Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Met een mooie bos bloemen werd dit kracht bijgezet. Tevens ontving hij twee kaarten voor het concert dat we op zaterdag 15 foto 02oktober geven in het Fulcotheater.

Na de woorden van Will was het tijd om ons richting de barbecue te begeven, waar Kees Rosenboom een voorraad overheerlijke stukken vlees klaar had liggen en goed op stoom was om ons de hele avond ruim te kunnen voorzien. Daarnaast konden we nog kiezen uit een aantal salades en brood om het plaatje te completeren. Samen met een heerlijk glas wijn of een fris biertje lieten we ons dit uiteraard goed smaken.
Alle ingrediënten voor een heerlijke zomeravond waren aanwezig en met de ondergaande zon werd de sfeer al maar beter. Zeker toen een accordeon uit een hoekje werd gehaald en menig koorlid de lamskotelet of het glas bier even liet voor wat het was en uit volle borst meezong met een aantal bekende “meezingers”. In de tuin werd de tuinkachel flink opgestookt om een beetje extra warmte, maar vooral nog meer sfeer te geven.
Zoals we vorig jaar ook hebben gedaan, bedankten wij onze gastheer Kees en zijn vrouw Lenie met een mini-concert. In het decor van de mooie tuin onder de fraai uitgelichte linde stelden wij ons op en zongen vol overgave An American foto 03Trilogy en Quatro Cavia che Trattano. Dit werd zeer gewaardeerd.foto 04We kunnen dit seizoen in ieder geval terugkijken op een aantal mooie momenten. De aftrap werd gegeven tijdens het korenfestival in Woerden dat al vroeg in het seizoen plaatsvond. In oktober hebben we een concert verzorgd voor De Zonnebloem, waar we veel waardering voor kregen. Daarna konden we ons richtten op het kerstconcert. Dit werd een groot succes met een volle Basiliek en zeer positieve reactie na afloop.
De tweede helft van het seizoen stond vooral in het teken van het eerste lustrum van het Fulco’s Vocaal Festival. Meer dan 40 koren waren in mei aanwezig om een groot publiek de meest uiteenlopende vormen van koorzang te laten horen. Van kinderkoor, via smartlappen en zeemansliedjes tot aan bekende klanken uit opera’s en musicals. Het werd een doorslaand succes met een geweldige afsluiting.
Zoals gebruikelijk gaat het FRM ook langs in een bejaarden- of verzorgingscentrum in IJsselstein. Dit jaar gaven we ons afsluitende een optreden in Woon- en Zorgcentrum Ewoud. De bewoners konden daar genieten van een doorsnee aan mannenkoormuziek, maar konden uiteraard zelf ook nog even meezingen met een aantal bekende liedjes, waaronder uiteraard “Als ik boven op de Dom kom”.

Na de vakantie richt Fulco’s Regionaal Mannenkoor zich geheel op het grote concert in het Fulcotheater dat op zaterdag 15 oktober zal plaatsvinden. Het belooft een groots spektakel te worden.
Nieuws hierover zal de komende maanden zowel op de website verschijnen als ook in de media.
 
Cheque RCF
Wil je ook meezingen in een 4 stemmig mannenkoor ?
Wij zijn opzoek naar nieuwe en jonge leden vanaf 20 jaar. Elke donderdag is er repetitieavond in het "Fulco Theater" aan de Overtoom 3 in Ijsselstein van 20:00 tot 22:15 uur.
Wij repeteren onder de bezielende leiding van Michel de Valk. Bladmuziek lezen moeilijk? Wij lezen deze vanaf de beamer, zodat een snelle vakkundige instudeermethode ontstaat met alle koorleden tegelijk.
Ondersteuning wordt verzorgd door onze pianiste Marjan Fey. Alle te repeteren muziek wordt per stempartij via onze website aan leden ter beschikking gesteld zodat je ook thuis of onderweg je partij kunt oefenen voor het beste resultaat.
De nazit in het theater cafe is altijd sfeervol en kameraadschappelijk en wij nodigen je van harte uit vrijblijvend eens een repetitie mee te maken. Loop gewoon binnen op de donderdagen rond 19.30 uur en je wordt van harte verwelkomd !! 
Aanmelden als:  Lid , of Vriend / Vriendin , van het FRM.
Maak je keuze door een van onderstand buttons te gebruiken. Vul de gevraagde gegevens in en verstuur de aanmelding.
Wilt u zich op een andere manier inzetten voor het koor als bijvoorbeeld bestuurder, sponsor of anderzins. Natuurlijk ook zeer welkom. Maak dan gebruik via onze Contact pagina om uw wensen en ideeën met ons te delen.