In de bloemen gezet

in de bloemen 1
Inmiddels is het gebruikelijk dat onze Algemene Ledenvergadering gepaard gaat met de nodige dankbetuigingen en jubilea.
Zo ook op donderdag 11 april, toen vrijwel alle leden aanwezig waren om onder andere onze bariton Eise Jongsma opgenomen te zien worden in het illustere gezelschap van de Koperen Nachtegalen. Een gezelschap dat wordt gevormd door leden die 12½ jaar lid zijn van het FRM.
Voorzitter Will Kolenbrander liet deze mijlpaal gepaard gaan met een toespraakje en overhandigde Eise een mooie bos bloemen, ook bedoeld voor de vrouw van Eise als dank dat hij al zoveel jaren op donderdag naar het koor gaat.
Naast de bos bloemen werd ook de bijbehorende oorkonde uitgereikt die, volgens Eise, een mooi plekje boven het bed zal krijgen.
Uiteraard sprak Will de hoop uit dat Eise nog vele jaren lid van het koor zal blijven en we nog lang van zijn zangkwaliteiten gebruik mogen maken.
Naast het huldigen van de Koperen Nachtegalen is de vergadering ook bij uitstek de gelegenheid om leden te bedanken voorin de bloemen 2 bewezen diensten.
Dit jaar was dat het geval bij Wim Verburg die, na vele jaren te hebben meegewerkt in de muziekcommissie, heeft aangegeven hiermee te willen stoppen. Voor Wim waren er uiteraard mooie woorden van dank van de voorzitter en een mooie bos bloemen. Wim maakt nu wat meer tijd vrij voor het thuisfront.
We zijn wel heel blij dat Wim heeft aangegeven dat hij zijn functie als bibliothecaris blijft vervullen en regelmatig opnames zal blijven maken tijdens de repetities en concerten.
De muziekcommissie zal de plaats van Wim voorlopig niet invullen met een nieuw commissielid. Het aantal leden bedraagt op dit moment 5 en dat wordt als voldoende beschouwd.
Zowel Eise als Wim kregen uiteraard en hartelijk applaus van de aanwezige leden die hiermee hun waardering lieten blijken.

Jubilaris Wim Baars
Wim BaarsWe hebben weer een klein feestje mogen vieren tijden de repetitie van 7 december.
25 jaar geleden meldde zich Wim Baars als lid van Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Onze voorzitter Will Kolenbrander haalde Wim naar voren en prees hem voor zijn trouwe aanwezigheid tijdens repetities en optredens. Na te zijn toegezongen en onder een luid applaus van de aanwezigen ging Will over tot het officiële gedeelte van de huldiging.
Bij een zilveren jubileum hoort uiteraard een decoratie in de vorm van het bekende reversspeldje van het KNZV uitreikt aan jubilarissen. Maar daar komt ook de oorkonde van het KNZV bij. Maar, Wim geniet in IJsselstein alom bekendheid als ambachtelijk lijstenmaker. Voor het FRM dus doorgaans de aangewezen man voor het inlijsten van oorkondes van het FRM voor onze eigen Koperen Nachtegalen (12½ jaar lid) en voor de oorkondes van het KNZV. Het bestuur vond het geen goed idee om Wim te vragen zijn eigen oorkonde van een mooie lijst te voorzien. Na veel nauwkeurig meetwerk is een stukje maatwerk tot stand gekomen waar het bestuur best trots op is. Wim beloofde dat deze oorkonde een mooie plek thuis zou krijgen.
Uiteraard hopen we dat Wim nog lang deel blijft uitmaken van Fulco’s Regionaal Mannenkoor.

Wil je ook meezingen in een 4 stemmig mannenkoor ?
Wij zijn opzoek naar nieuwe en jonge leden vanaf 20 jaar. Elke donderdag is er repetitieavond in het "Fulco Theater" aan de Overtoom 3 in Ijsselstein van 20:00 tot 22:15 uur.
Wij repeteren onder de bezielende leiding van Michel de Valk. Bladmuziek lezen moeilijk? Wij lezen deze vanaf de beamer, zodat een snelle vakkundige instudeermethode ontstaat met alle koorleden tegelijk.
Ondersteuning wordt verzorgd door onze pianiste Marjan Fey. Alle te repeteren muziek wordt per stempartij via onze website aan leden ter beschikking gesteld zodat je ook thuis of onderweg je partij kunt oefenen voor het beste resultaat.
De nazit in het theater cafe is altijd sfeervol en kameraadschappelijk en wij nodigen je van harte uit vrijblijvend eens een repetitie mee te maken. Loop gewoon binnen op de donderdagen rond 19.30 uur en je wordt van harte verwelkomd !!
Aanmelden als:  Lid , of Vriend / Vriendin , van het FRM.
Maak je keuze door een van onderstand buttons te gebruiken. Vul de gevraagde gegevens in en verstuur de aanmelding.
Wilt u zich op een andere manier inzetten voor het koor als bijvoorbeeld bestuurder, sponsor of anderzins. Natuurlijk ook zeer welkom. Maak dan gebruik via onze Contact pagina om uw wensen en ideeën met ons te delen.