|  Aanmelden lid 

Evenementen

Korenlint Haarlem (08-09-2018)

Een gezellige drukte

Ondanks het feit dat het zangseizoen nog maar twee weken oud is, stond het korenfestival Korenlint in Haarlem al op onze agenda.
Zaterdag 8 september stond de bus klaar om koorleden en een aantal meereizende partners naar Haarlem te brengen, waar ’s middags op twee locaties zou worden gezongen.

Korenlint is een korenfestival dat is te vergelijken met ons eigen Fulco’s Vocaal Festival, maar dan vele malen groter. Allereerst is het verdeeld over twee dagen, waardoor Haarlem 8 én 9 september bol staat van koorzang. Daarnaast zijn maar liefst 27 locaties aangewezen waar koren mogen zingen.Samen met de Open Monumentendag was het in Haarlem dus een gezellige drukte.

Het FRM had ’s middags, zoals genoemd, twee uitvoeringen. De eerste werd gegeven in de Lutherse kerk. Het kerkje, daterend van 1615 met nog een grotendeels 17e-eews interieur, bleek een heel sfeervolle locatie. Inzingen werd, mede door het mooie weer van dat moment, gedaan in het naastgelegen hofje. Als het in de kerk minstens zo fraai klonk als tussen de 9 oorspronkelijke huisjes die er staan, zou dat heel wat moois beloven.
Ons eerste lied van het programma, het Monikkenkoor van Verdi (Venite Adoremus) kon in ieder geval de goedkeuring van toevallige passanten krijgen. Ook in de kerk zelf klonk het mooi.

Daarna zongen we het Pater Noster van Albert de Klerk, zelf een zeer bekende Haarlemmer, die de compositie schreef naar aanleiding van het feit dat het Koor Katholiek Haarlem, dat hij zelf had opgericht, de repetities niet meer zo graag wilde sluiten met het Onze Vader als gebed. “Dan maar gezongen” moet hij hebben gedacht. Dat ging er bij het koor wel in als koek. Wij zongen er de fraaie mannenkoorzetting van.
Vervolgens zongen wij een primeur voor ons koor. “Un Breve Inciampo” uit de opera Norma van Vincenzo Bellini. Hiermee maakte het publiek ook kennis met de fraaie begeleiding door Marjan Fey.

Echt stil werd het publiek pas met The Awakening van Joseph M. Martin. Bij het voorspel wordt het publiek eigenlijk al meegezogen in de duistere droom die uiteindelijk goed eindigt, omdat er muziek klinkt. En muziek maakt alles goed.

Tot slot werd The American Trilogy gezongen. Drie bekende Amerikaanse volksliederen worden samengesmeed. Elvis Presley zong dit lied veelal aan het slot van de laatste concerten die hij nog gaf.

Om 16:00 uur zongen we hetzelfde programma nogmaals in de Remonstrantse kerk, niet al te ver lopen vanaf de Lutherse kerk. Deze kerk, aan het einde van de negentiende eeuw in gebruik genomen, heeft een fraaie ruimte om te zingen. Helaas was het publiek niet in al te groten getale aan komen waaien, maar desondanks werd ook hier enthousiast gereageerd op de liederen die wij zongen.

Na afloop was nog ruim de tijd om Haarlem te verkennen, omdat de bus ons pas om 19:00 uur weer zo ophalen om terug te rijden naar IJsselstein.
Een aantal leden heeft zich zonder twijfel nog verenigd in de derde kerk die vandaag werd bezocht. Niet zo zeer om er te zingen, maar in de Jopenkerk kan men tegenwoordig genieten van een goed glas Jopenbier. Het FRM kan in ieder geval op een succesvolle en vooral gezellige dag terugkijken,


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors