|  Aanmelden lid 

Evenementen

Mannenkoorfestival te Eibergen

Mannenkoorfestival te Eibergen
Een kleine 40 leden en een handjevol van onze trouwe aanhang stond zaterdag 10 maart rond de klok van 10 uur paraat om in de bus te stappen en af te reizen naar Eibergen.
eibergen 1
Inmiddels was het alweer een paar jaren geleden dat we afreisden naar dit fraaie dorp in de Achterhoek, ook toen voor een festival dat het Eibergs Mannenkoor organiseerde.
Omdat de bus lekker op tijd arriveerde, was er nog even tijd om door het dorp te wandelen of ergens een kop koffie te drinken.
Voor dit festival had men de 15e eeuwse Oude Mattheüskerk als locatie gekozen. Een prachtige oude kerk in het centrum van het dorp. Tijdens een restauratie in de 70er jaren van de vorige eeuw trof prachtige muurschilderingen aan achter het witte pleister. Het best bewaard is de apostelgalerij dat zich in het koor bevind.

We konden ons verzamelen in De Huve, het thuiskonk van het Eibergs Mannenkoor, dat zich naast de kerk bevind. Hier konden we ons verzamelen eventueel genieten van een kop koffie en een broodje.

Uiteraard werd de kerk ook even verkend, waarna al snek bleek dat deze ruimte best weleens heel fijn zingen zou kunnen zijn.
Na de kelen even goed te hebben losgemaakt, bereidden wij ons voor om als derde koor het podium te mogen betreden. 
eibergen 2
Omdat het FRM in de Achterhoek nauwelijks bekend is, was een programma gemaakt dat een mooie mix was van religieuze en wereldlijke muziek. Maar ook muziek waar het koor zich goed bij voelt, en dat ook nog een beetje uitdaging biedt.

Na een vrij uitgebreide inleiding door de presentator, die eigenlijk al heel benieuwd was naar ons optreden, startten we met het Monnikenkoor “Venite Adoremus” uit de opera “La Forza del Destino” van Verdi. Een mooi inzingwerk waarmee we konden wennen aan de klank van de kerk. Al snel bleek dat het prima in orde was met de kerk.
Hierna had Eibergen een primeur. Het was getuige van de eerste uitvoering van het lied “The Awakening” van de Amerikaanse componist Joseph M. Martin door het FRM. Het publiek werd met de eerste klanken van het voorspel, dat door onze pianiste Marjan weer geweldig uit de piano werd getoverd, gepakt en muisstil werd geluisterd naar dit lied. Het werd uiteindelijk met een daverend applaus beloond. Ook de volgende liederen “O Sacrum Convivium” van Hendrik Andriessen en “Le Vent” van René Quinard werden met bewondering en enthousiasme ontvangen.
Nadat de laatste klanken van “An American Trilogy”, mede bekend gemaakt door Elvis Presley, klonken, was een daverend applaus met bijbehorende Bravo’s te horen. We werden zelfs nog even op het podium gehouden, zodat de presentator op zijn beurt zijn eigen waardering voor het FRM kon uitspreken.
eibergen 3
Na het optreden van het FRM konden we natuurlijk zelf ook nog even luisteren naar de koren die na ons het podium betraden. Omdat de deelnemende koren ook werden beoordeeld, werd natuurlijk ook wel met een gezonde spanning uitgekeken naar het oordeel van Willem Jan van Asselt. Het FRM werd geprezen om de zang en de muziekkeuze. Uiteraard zijn er altijd aandachtspuntjes, maar die zijn voor het FRM heel mooi om mee te nemen in de aanloop naar ons concours van 6 oktober aanstaande in IJsselstein.

Uiteindelijk togen we naar wokrestaruant Grandplaza om daar heerlijk te dineren in een uitgelaten stemming. Want na zo’n mooie beoordeling kon het niet anders dan een gezellige afsluiting worden van een fijne dag zingen in Eibergen.
Voldaan van het eten en de drankjes vertrokken we ’s avonds met de bus uit Eibergen om in IJsselstein afscheid van elkaar te nemen en het weekend nog even te gebruiken om na te genieten van ons succes.

Uiteraard danken we onze collega’s van het Eibergs Mannenkoor voor de goede organisatie, de prettige ontvangst en de fraaie locatie.
Wellicht treffen we hen weer op 6 oktober.

Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors