|  Aanmelden lid 

Evenementen

Fulco’s Vocaal Festival 5 (21-05-2016)

Stralende lustrum Fulco’s Vocaal Festival

Zaterdag 21 mei hebben we voor de vijfde keer Fulco’s Vocaal Festival georganiseerd. Aan het festival namen maar liefst 44 koren deel die op 10 locaties in de binnenstad van IJsselstein konden optreden.

Klokslag half elf werd op het hoofdpodium op de Overtoom het startsein voor het festival gegeven door onze secretaris Lidy Visser en de wethouder van o.a. Kunst en Cultuur, Vincent van den Berg. Na een kort woord zong Fulco’s Regionaal Mannenkoor, samen met kinderkoor De Torengaaltjes het lied “Vrede”.

Hierna zong het kinderkoor zelf nog een aantal liedjes dat met groot applaus werd beantwoord.

In de loop van de ochtend verspreiden zich de 44 koren uit heel Nederland zich over de locaties.

8 daarvan waren opgenomen in het programma, waaronder de St. Nicolaasbasiliek, de N.H. St. Nicolaaskerk, het Fulcotheater en, nieuw voor dit jaar, een mooie zaal van Bar Brasserie Joris die uitstekend geschikt bleek voor kleinere koren. Tevens waren 2 locaties ingericht om “vrij” te zingen. Een daarvan bij de Waag en een bij de Albert Heijn, een van onze sponsors.

Zoals gezegd, koren uit heel Nederland traden op. Respect voor de dames van Sweelodie, die al om 10.30 uur op de Overtoom stonden na een busreis vanuit het Drentse Zweeloo. Verder hebben we koren begroet uit Malden, Drunen, Sommelsdijk, Den Haag en Amsterdam, om de vier windstreken maar even af te gaan, en uiteraard veel koren uit de omgeving van IJsselstein. Maar ook koren van zeer diverse pluimage.

Popkoren stonden naast kamerkoren, en de klanken van de shantykoren maakten even makkelijk plaats voor klassieke klanken uit opera’s en smartlappen werden gevolgd door religieuze muziek. Er was dus echt voor iedereen iets te beleven en te beluisteren.

Omdat het weer ook dit jaar fantastisch was, werden de terrassen in de binnenstad van IJsselstein goed gevuld en kwam je overal, soms bont uitgedoste leden van de koren tegen. De sfeer was zondermeer heel plezierig.

Uiteraard komt aan een festival ook een einde. De afgelopen jaren werd een grootse slotmanifestatie op de Overtoom gehouden, waarbij koren zich nog eenmaal aan een groot publiek mochten presenteren door op het ”hoofdpodium” nog een lied te zingen. Dit liep in de jaren uit tot een manifestatie die ruim een uur duurde. Dit jaar hebben alle deelnemende koren een medley van bekende meezingers ontvangen. Na het slotwoord en de nodige bedankjes en complimenten aan de organisatie werden de liedjes door ruim 1000 enthousiaste aanwezigen uit volle borst meegezongen.

We mogen ook dit jaar terugkijken op een zeer geslaagd Fulco’s Vocaal Festival. Dit geeft ons weer extra inspiratie om volgend jaar wederom een vocaal festival te organiseren. 

De datum hiervoor is al bekend: zaterdag 20 mei 2017

Voor ons was het toen echter nog niet gedaan.

Sinds de opening van het Fulcotheater in 2000 worden de mannen van het koor op de meeste donderdagavonden vriendelijk begroet door “horecatijger” Greet. Zij is een van dedames die achter de foyerbar van het theater staat en ons zowel voor de repetities, tijdens de pauze als na afloop, als de “derde helft” begint, een heerlijke kop koffie of thee en een goed glas bier of wijn schenkt. Van velen weet ze feilloos het “vaste recept” en zij heeft altijd een gulle lach en een vriendelijk woord voor iedereen over.

Uitgerekend vandaag was het haar allerlaatste dag bij het Fulcotheater. Voor ons was dat natuurlijk een uitgelezen moment om Greet in het zonnetje te zetten als dank voor al die gezellige jaren.

Uiteraard werd haar een mooie bos bloemen en een goede fles wijn overhandigd door onze voorzitter Will Kolenbrander namens alle mannen van het koor. Als blijk van dank stelde het koor zich op de trap van de foyer op om Greet uit volle borst toe te zingen met “Ritters Abschied” en het altijd vrolijke “Quattro Cavai che Trottano”.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors