|  Aanmelden lid 

Evenementen

A’ Russian Christmas (23-12-2017)

Genieten van Russische sferen en muzikale prestaties

Op zaterdag 23 december 2017 hebben enkele koorleden van het FRM en van het COV uit IJsselstein, het concert, “A’Russian Christmas” ondersteunt. Dit concert werd uitgevoerd in het Fulcotheater in IJsselstein.

Het door Peter Bekkering, redacteur van het AD genomen initiatief om twee Russische musici naar Nederland te halen ontstond tijdens een cruise die hij met zijn vriendin maakte op de Wolga vanuit St. Petersburg. Bevangen door de Russische sferen en de muzikale omlijsting tijdens deze reis van twee klassiek geschoolde muzikanten, Vitaliy Sokolovskiy en zangeres Alla Gorskaya, ontstond het idee om een concert in Nederland, IJsselstein te organiseren, zodat ook hier de klanken en sfeer van een Russische kerst konden worden geproefd. Door een tomeloze inzet van Peter om dit concert voor iedereen toegankelijk te maken en in het bijzonder onze minder bedeelden en ouderen, was er uiteindelijk een grote bereidheid in de IJssesteinse gemeenschap om hier een bijdrage aan te leveren. Fulcotheater de Oase en koren werden bereid gevonden belangeloos mee te werken. Na enkele intensieve repetitierondes was het resultaat verbluffend goed. In een nokje vol Fulcotheater, prachtig uitgelicht door de technici van het theater, genoot iedereen van de Russische sferen en muzikale prestaties van Vitaliy en Alla. De ondersteunende achtergrondzang van de koren vormde een perfecte aanvulling op de door hen gebrachte muziek. Ook de individuele muziek door beide musici was perfect gebracht met een grote mate van professionaliteit zowel qua zang als op piano en accordeon. Hulde voor deze twee jonge mensen die hun weg in de muziek zeker zullen vinden. Na een spetterend einde werd er nog lang nagesproken in de foyer van het theater.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors