|  Aanmelden lid 

Evenementen

Men's Night 3 (2018)

Men's Night 3 (2018)

Een leuke geslaagde avond

Buiten is de winter met alle hevigheid losgebroken, maar in het historische stadhuis van IJsselstein is het warm en worden leden en enkele nieuwsgierige bezoekers hartelijk verwelkomd.

Dat leden soms heel creatief kunnen zijn blijkt als een van de mannen zijn zoon én zijn schoonzoon hebben kunnen strikken om kennis te maken met het “koor van pa”.

Na een korte inleiding van onze voorzitter Will Kolenbrander, waarbij iedereen nogmaals welkom wordt geheten en de aanwezige gasten worden uitgedaagd om zich vooral te mengen met de leden en deze avond eens lekker mee te zingen.

Hierna gaf hij het woord aan dirigent Michel de Valk die in het kort de bedoeling van de avond uitlegde. Simpel gezegd komt het er op neer dat een kijkje wordt gegeven achter de schermen van een koor dat een uitvoering geeft. Een open repetitieavond in combinatie met gewoon lekker zingen. Tot de koffiepauze werd gezamenlijk gewerkt The Awakening, een nieuw lied dat dit jaar op het programma staat en waarmee we willen meedoen tijdens ons eigen concours dat op 6 oktober aanstaande in het Fulcotheater wordt georganiseerd.

Maar voor het zover is wordt nog even ingezongen. Topsporters gaan ook niet onvoorbereid een wedstrijd in. Dus werden de stembanden en het hele lijf even goed opgewarmd. Het was leuk om te zien hoe enkele van onze gasten tussen de leden zaten en actief meezongen. Eigenlijk de beste manier om de sfeer in de club te proeven.

Hierna wordt stukje bij beetje door het lied gewerkt om uiteindelijk als afsluiting van het eerste deel van de repetitie af te sluiten door het lied helemaal door te zingen, inclusief de prachtige pianobegeleiding die door onze vast pianiste Marjan Fey uit de vleugel wordt getoverd.

Na de koffie zijn de liederen uit de Top 10 van het koor aan de beurt. Even snel een paar puntje op de i en dan weer lekker zingen. Ook dat is de sfeer binnen Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Zingen is gewoon erg leuk om te doen en dat is dan ook de reden dat we voor de derde keer de Men’s Night hebben georganiseerd.

Tot slot werden onze gasten uitgenodigd om af te dalen in de catacomben van het historische stadhuis om in Brasserie 1560 nog even het glas te heffen op deze leuke avond.

Een heel voorzichtig rondje na afloop langs onze gasten geeft ons goede hoop dat we heel misschien weer één of twee nieuwe leden in de club mogen begroeten.

Natuurlijk zullen we volgend jaar een nieuwe Men’s ….. organiseren. Maar of dat een Night gaat worden………..? Fulco’s Regionaal Mannenkoor zal zich weer tijdig melden.

Mocht uw agenda op 1 maart reeds vroeg volgepland zijn geweest en heeft u helaas niet de tijd kunnen vrijmaken om deze avond bij te wonen, nodigen wij u natuurlijk van harte uit op de donderdagavond eens naar het Fulcotheater te komen. Vanaf 20:00 uur starten onze wekelijkse repetities en bent u welkom om in ons eigen “honk” kennis te maken met het mannenkoor.
 

Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors