Fulco's Vocaal Festival

Al jaren een groots evenement met een groot succes

Het Fulco’s Vocaal Festival is een jaarlijks terugkerend gebeuren na een vliegende start in april 2012. Mede geïnspireerd door het gelijktijdig gehouden KNZV zangconcours was de uitdaging om het Fulco’s Regionaal Mannenkoor niet eenmalig op de kaart te zetten met het concours maar het een jaarlijks terugkerend merkteken te maken voor stad en regio door een “Koren Festival”.

Hiermee wordt een platform geboden aan koren om hun plezier en kwaliteit in zang uit te dragen aan de vele duizenden luisteraars en zo een basis te leggen voor het enthousiasmeren van de koorzang in al zijn geledingen.

De zeer positieve reacties uit alle geledingen van de samenleving van IJsselstein en ook de daaruit voortvloeiende spontane ondersteuning van de Gemeente IJsselstein en bedrijfsleven voor sponsoring van dit evenement, maken het mogelijk om hier een jaarlijks festijn van te maken wat het regionale karakter van het koor en de Gemeente IJsselstein versterkt en benadrukt.

Fulco’s Vocaal Festival 2021

Het zeer geslaagde festival van 2019 ligt al weer achter ons, met helaas in 2020 geen opvolgend Festival als gevolg van het coronavirus. Maar liefst 60 koren hebben in 2019 deelgenomen. Met 2.000 deelnemende koorleden behoort ons festival dan ook tot de grotere festivals in Nederland. Aan variatie ontbrak het niet. Van pop, smartlap, shanty, barbershop tot klassiek. Een festival is niet meer weg te denken is uit IJsselstein. Maar stil zitten voor de projectgroep is er niet bij. Wij zijn alweer druk bezig om het komende festival vorm te geven en de mooie historische locaties weer vast teleggen.

In 2021 vindt het Fulco’s Vocaal Festival plaats op zaterdag 29 mei. De inschrijving voor 2021 start in principe eind oktober van dit jaar. Mocht u eerder hebben deelgenomen aan ons festival dan ontvangt u automatisch een uitnodiging. Globaal start het evenement om 11.00 uur en eindigt om 17.30 uur.

Al onze zanglocaties liggen in de nabijheid van de oude binnenstad, met zijn oude gevels, kerken, de korenmolen en sfeervolle winkels en eetgelegenheden. We maken gebruik van tien locaties waarvan er twee overdekte buitenpodia zijn. Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar. Voor het publiek zijn alle zanglocaties vrij toegankelijk.

Tussen de bruisende, ingetogen en swingende optredens door heb je tijd genoeg voor een hapje en een drankje in de talrijke gezellige horecagelegenheden. Wij verwelkomen jullie graag in ons mooie IJsselstein!

Trots op onze Festival sponsors