Jubilarissen in het zonnetje

Op zaterdag 2 oktober toog een groot deel van de mannen naar De Rozenboom in Benschop voor een gezellige barbecue.

De barbecue was al flink opgestookt bij aankomst en uiteraard was er voldoende koffie en thee, maar vooral andere versnaperingen. Veel mannen hadden de wind getrotseerd en de eerste druppels opgevangen toen zij op de fiets arriveerden. Zij konden wel een opkikkertje gebruiken. Regen en wind konden echter niet voorkomen dat de sfeer goed was. Voordat de storm echter vol losbarstte werden twee koorleden door onze voorzitter Will Kolenbrander nog even in het zonnetje gezet.

fulcosmannenkoor co 900x600

De reden was dat zij beiden een feestje te vieren hadden. Co van Wijk viel als eerste de eer ter beurt omdat hij al 25 jaar trouw lid van het mannenkoor is. En trouw mag je letterlijk nemen. Het zal namelijk niet vaak voorkomen dat Co niet op een repetitie aanwezig is. Zo is hij een vaste pijler bij de baritons. Maar daarnaast is Co ook een stille kracht die inmiddels een vrijwel onmisbare rol in het koor is gaan spelen. Elke donderdag staan al ruim voor aanvang van de repetitie alle stoelen klaar in de kooropstelling, is de piano voor Marjan geïnstalleerd en is de lessenaar voor Michel klaargezet om direct te kunnen starten met de repetitie. Moet de opstelling opeens anders, zoals we dat in de coronatijd wel hebben meegemaakt? Co regelt het allemaal feilloos, samen met zijn assistent Jeroen. Na de woorden van Will kreeg Co het speldje opgeprikt dat hieraan herinnert, werd de oorkonde overhandigd en kreeg Co een frisse, zomerse bos bloemen.

fulcosmannenkoor ron 900breed

Na Co werd ook 1e tenor Ron van Oostrum door Will toegesproken. Ook Ron mag vieren dat hij 25 jaar trouw lid van het mannenkoor is. In zijn toespraak memoreerde Will het feit dat Ron in deze 25 jaar het grootste deel daarvan functies in het bestuur, als penningmeester en algemeen bestuurslid, en in de muziekcommissie heeft bekleed en dat nog steeds doet. Tevens verzorgt Ron de nieuwsbrieven naar de leden en onze Vrienden en levert hij teksten aan voor de website. Volgens Will zet Ron vaak de puntje op de i als “talenwonder” en is hij nooit te beroerd om zelfs tijdens kantooruren even vanachter zijn bureau snel op zaken te reageren. Samen met zijn, maar eigenlijk onze Marjan, mag Ron nog 25 jaar langer bij het koor blijven. Hierna werd Ron ook onderscheiden met de gebruikelijke speld en de oorkonde en werd ook hem een fleurige ruiker aangeboden.

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor