Het was een geslaagde dag in Steyl.

2024 twee korenconcert 93 1600 1000 80

In het kader van een kooruitwisseling heeft het Fulco's Regionaal Mannenkoor op 16 Maart een bezoek gebracht aan het prachtige Limburgse plaatsje Steyl. Hier is het koor gastvrij ontvangen door vriendenkring Steyl. Doel van dit bezoek was om diezelfde avond een gezamenlijk concert op te voeren aldaar. Na een kort bezoek aan de stuw in Belfeld, waar een koorlid van de vriendenkring enthousiast een explicatie gaf over de Maas en haar grillen, begroette voorzitter Maurice Houba van de vriendenkring het Fulco's Regionaal Mannenkoor in het Schutterij Museum te Steyl. Bert de Wit, voorzitter van het Fulco's Regionaal Mannenkoor bood het koor in Steyl enkele flessen IJsselsteins kruidenbitter aan. Na een kort woordje van de voorzitter was het tijd voor koffie en échte limburgse vlaai wat inmiddels is uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Limburg.

Terwijl de partners van het mannenkoor een rondtrip maakte door het mooie Steyl, stond er voor de zangers een gezamenlijke repetitie op het programma: Het Fulco’s Regionaal Mannenkoor met als dirigent Michel de Valk met de vaste pianobegeleidster Marjan Fey en zangvereniging Vriendenkring o.l.v. dirigent Jan Mertens met pianobegeleiding van Wilbert Alberts.

Na het nuttigen van soep en broodjes werd er voor een zeer goed gevulde zaal een gezamenlijk concert gegeven. Na solo-optredens van Fulco en Vriendenkring werd afgesloten met de gezamenlijke uitvoering van een aantal werken, waaronder ‘Choeur des Soldats’ van Charles Gounod en ‘World in Union’ van Gustav Holst in een arrangement van Fulco’s dirigent Michel de Valk. Met een  toepasselijk ‘We will meet again’ werd het concert afgesloten. Vriendenkring Stey zal IJsselstein bezoeken tijdens het Fulco's Vocaal Festival op 25 Mei en dan zullen de koren hier ook 2 maal een gezamenlijk optreden verzorgen. Dus komt allen zeker kijken en luisteren tijdens dit bruisende evenement in de binnenstad van IJsselstein.

Gezien de vele positieve reacties na afloop van deze prachtige dag, kan Fulco's Regionaal Mannenkoor terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde korenuitwisseling met de vriendenkring uit Steyl. De Limburgse gastvrjiheid kunnen wij na een dag als deze zeker beamen.

>>>> Klik hier voor een videocompilatie van deze mooie dag

2024 twee korenconcert 63 1600 1000 802024 twee korenconcert 12 1600 1000 802024 twee korenconcert 21 1600 1000 80

2024 twee korenconcert 43a 1600 1000 802024 twee korenconcert 63 1600 1000 80

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor