In de bloemen gezet

Eise Jongsma bij de Koperen Nachtegalen

Inmiddels is het gebruikelijk dat onze Algemene Ledenvergadering gepaard gaat met de nodige dankbetuigingen en jubilea. Zo ook op donderdag 11 april, toen vrijwel alle leden aanwezig waren om onder andere onze bariton Eise Jongsma opgenomen te zien worden in het illustere gezelschap van de Koperen Nachtegalen. Een gezelschap dat wordt gevormd door leden die 12½ jaar lid zijn van het FRM. Voorzitter Will Kolenbrander liet deze mijlpaal gepaard gaan met een toespraakje en overhandigde Eise een mooie bos bloemen, ook bedoeld voor de vrouw van Eise als dank dat hij al zoveel jaren op donderdag naar het koor gaat.

Naast de bos bloemen werd ook de bijbehorende oorkonde uitgereikt die, volgens Eise, een mooi plekje boven het bed zal krijgen. Uiteraard sprak Will de hoop uit dat Eise nog vele jaren lid van het koor zal blijven en we nog lang van zijn zangkwaliteiten gebruik mogen maken. Naast het huldigen van de Koperen Nachtegalen is de vergadering ook bij uitstek de gelegenheid om leden te bedanken voor bewezen diensten.

Wim Verburg bedankt

Dit jaar was dat het geval bij Wim Verburg die, na vele jaren te hebben meegewerkt in de muziekcommissie, heeft aangegeven hiermee te willen stoppen. Voor Wim waren er uiteraard mooie woorden van dank van de voorzitter en een mooie bos bloemen. Wim maakt nu wat meer tijd vrij voor het thuisfront.

We zijn wel heel blij dat Wim heeft aangegeven dat hij zijn functie als bibliothecaris blijft vervullen en regelmatig opnames zal blijven maken tijdens de repetities en concerten. De muziekcommissie zal de plaats van Wim voorlopig niet invullen met een nieuw commissielid. Het aantal leden bedraagt op dit moment 5 en dat wordt als voldoende beschouwd. Zowel Eise als Wim kregen uiteraard en hartelijk applaus van de aanwezige leden die hiermee hun waardering lieten blijken.

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor