Vele jubilea te vieren

Een bijzonder feest

Op 28 mei werd een bijzonder feest gevierd door een van onze koorleden. Henk Bertens, jaren lang onze koormeester, gaf samen met zijn vrouw Mia een groot feest ter ere van een aantal jubilea die zij in 2017 mogen vieren.

Naast 60 jaar “verkering” en een 55 jaar samen gehuwd te zijn, wonen zij ook nog een 40 jaar in IJsselstein. Daarnaast is Henk al 25 jaar met leeftijdsontslag en pensioen. Laat je daar een lastige wiskundige formule op los, waarmee niemand bij deze zal worden vermoeid, is het logisch dat Henk dit jaar ook nog eens de mooie leeftijd van 80 jaar zal bereiken.

Al met al een keur van mooie hoogtepunten en dat allemaal in dit jaar.

Maar de belangrijkst mijlpaal kunnen wij als Fulco’s Regionaal Mannenkoor niet zomaar voorbij laten gaan. Toen Henk niet meer
hoefde te werken, nu 25 jaar geleden, zat ie in zijn maag met als die vrije tijd die heb werd gegund. En wat anders kun je dan heel goed doen met die zeeën van tijd dan gewoon lid te worden van Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Klinkt logisch, is het ook zeker.

Een afvaardiging van het bestuur is op de festiviteiten aanwezig geweest en heeft Henk uiteraard toegesproken. Hierbij is zeker niet voorbij gegaan aan het feit dat hij het grootste deel van zijn lidmaatschap van het koor heeft gefungeerd als koormeester. Een mooie, soms lastige en heel soms ondankbare, maar zeker onmisbare functie binnen het koor. Vorig jaar heeft Henk dat stokje overgedragen aan een nieuwe koormeester.

Een jubileum als dit, 25 jaar lid van het koor, is ook niet voorbij gegaan aan de KNZV. Henk ontving dan ook uit handen van voorzitter Will Kolenbrander de onderscheiding die bij dit jubileum hoort. Met trots werd hem dit dan ook opgespeld.

Het bestuur en de leden van het koor hopen hem nog lang binnen de gelederen te mogen verwelkomen.

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor