|  Aanmelden lid 

Over ons

Zenderstreeknieuws

Zenderstreeknieuws

Het begon tijdens een kaartavondje, 20 jaar geleden. Het idee om eens een ander koor op te richten mondde uit in Fulcos Regionaal Mannenkoor met 67 leden, waarvan Nico van Lexmond en Theo Lubbers nog steeds lid.

Geen gemengd koor meer, minder kerkmuziek en toegankelijk voor iedereen. We openden een bankrekening want daar begin je mee en gingen op zoek, lacht Van Lexmond. We maakten reclame, stuurden brieven naar willekeurige adressen uit het telefoonboek en belden rond. Elke avond, want leden komen niet vanzelf.

Al snel waren de 23 eerste leden binnen. Een briefje bij het Utrechts conservatorium leverde dirigent Arie Perk op, die binnen anderhalf jaar werd opgevolgd door Michel de Valk de huidige dirigent.

Het eerste concert volgde een jaar later. Op uitnodiging van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond, in Vreeswijk. In wit overhemd en blauwe broek. Een hele eer, weet eerste voorzitter Lubbers nog. We stonden open voor iedereen, we hadden zelfs een variabele contributie, maar de mannen moesten wel de intentie hebben om zanger te worden. Van Lexmond herinnert zich de eerste tonen van het nieuwe koor nog. Uit Das klingelt so herrlich, we zingen het nu nog. Ontroerend. De repetitieavonden in het oude Fulcotheater waar het koor zijn naam aan ontleende vinden nog steeds plaats op donderdag: in het Fulcotheater. Sinds 10 jaar begeleid door pianiste Marian Fey.

Voorzitter Han Theil en Ton Westland pas 2 en 5 jaar lid kennen het enthousiasme. Er gaat bijna niemand weg, er komt alleen maar bij. Met een opkomst van 90% tijdens de repetities en de ledenvergadering, zijn we uniek. Een voordeel van een mannenkoor. Mannen zijn makkelijker.

Koor, muziek en dirigent groeien nog steeds. Michel is muzikaal en pedagogisch begaafd en durft ook wat. Met de komst van tweede voorzitter Wim van Miltenburg 10 jaar geleden, ontstonden de grote projecten. En de nieuwe outfit: blauw pak, gele strop en wit overhemd. De koffieconcerten werden het Requiem van Verdi, het Requiem van Mozart en het optreden met pretrockband RampZalig tijdens Kunstvormen 2008.


Mannen gezocht

Mannen gezocht

Wil je meezingen in ons mannenkoor? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden vanaf 20 jaar. Loop een keer binnen op donderdagavond om te kijken én te luisteren.

Steun het koor

Trots op onze sponsors